Yoksa ittifak ‘Cumhur cephesi’nin aleyhine mi çalışıyor? Hava o da…

29
Reklam

‘Yerel seçim’, adı üstünde, insanların yaşadıkları mahalle, ilçe ve illerde kendisini kimin yöneteceğine dair kanaat belirlemesi ve bu kanatini sandığa oy olarak yansıtması amacıyla yapılıyor. Genel seçimden farklı olarak ‘parti aidiyeti’ fazla bir önem taşımıyor ‘yerel seçim’de…

Ancak, yine de biliyoruz ki, insanların göz kulağı bu seçimde de partilerin üzerinde.

Partiler de “Yerel seçimdir, en iyi aday kazansın” demiyor, yerel seçime de genel seçimmiş gibi asılıyor.

Kitapları da olan siyaset bilimci bir dostum, geçen hafta, bana, “İktidar partilerinin yerel seçimde aldığı oy her seçimde biraz daha azalır, tek bir seçimde bile iktidarın önceki seçimden daha fazla oy aldığı görülmedi” dedi.

İktidardaki AK Parti’nin yerel seçim oyu zaten genel seçimde aldığı oydan daha az oluyor.

İttifaklar yerel seçimde de çalışacak mı?

Bu yerel seçimde durum biraz daha farklı. Partiler bu defa büyüklü-küçüklü ittifaklarla seçime giriyorlar. AK Parti MHP ile CHP de İYİ Parti ile ittifak oluşturdu. İttifak içerisindeki partiler illeri ve ilçeleri kendi aralarında paylaştılar; hangi parti önceki seçimlerde hangi il ve ilçede diğerinden daha fazla oy almışsa orada onun adayı ‘ortak aday’ olarak millete sunuluyor.

İktidar partilerinin (AK Parti ile MHP’nin) aralarında oluşturdukları bölüşümü bir gazete haberinden aktarayım:

Reklam

“Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde 30’u büyükşehir olmak üzere 51 ilde ittifak yapıldı. Edinilen bilgiye göre, AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı kapsamında MHP, Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediyelerinde aday gösterirken, 27 büyükşehirde ise AK Parti aday çıkardı.”

Örnek olsun diye yazayım: İstanbul ve Ankara’da 31 Mart günü oy kullanmak üzere sandık başına gidecek vatandaşlar, kendilerine verilen pıusulada arasalar da MHP ve İYİ Parti adayları seçeneği olmadığını görecekler. MHP yol arkadaşı AK Parti, İYİ Parti de CHP lehine fedakarlık gösterip bu iki ilimizde aday çıkarmadı çünkü.

Beklenen, 30’u büyükşehir olmak üzere 51 ilde ve sayısız ilçede MHP’lilerin AK Partili veya AK Partililerin MHP’li adaya oy kullanmaları…

İşte bu seçimi önceki yıllarda yapılanlardan daha farklı kılan da bu: Acaba hep aynı partiye oy kullanmaya alışmış seçmen, bu defa, tepede yapılmış anlaşmaya uyarak başka bir partinin adayına oy kullanabilecek mi?

AK Partilinin MHP’li, MHP’linin AK Partili veya CHP’linin İYİ Partili, İYİ Partilinin CHP’li adaya oy vermesi bekleniyor çünkü.

Verirlerse ne ala, ama ya vermezlerse?

‘Parti aidiyeti’ diye hiç de küçümsenmemesi gereken bir şey var, ya da ‘parti sadakati’; bu seçimde bunun yerine ‘ittifak kardeşliği’ ön planda tutuluyor.

Nitekim, MHP lideri Devlet Bahçeli ne zaman seçimle ilgili bir açıklama yapsa, ‘beka’ sözcüğünün bolca geçtiği konuşmasında, mutlaka ama mutlaka, MHP’lilerin kitle halinde ittifakın adaylarına oy vereceği taahhüdünü tekrarlıyor.

Reklam

Aynı kesinlik AK Parti genel başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında da var.

Cumhurbaşkanı ‘ideolojik seçmen’ var diyor

Liderlerde buna rağmen tereddüt yaşandığını herhalde bir tek ben fark ediyor olamam.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tereddüdü, dün gece çıktığı Kanal-D + CNN-Türk ortak yayınında da kendini belli etti.

Okuyalım:

“Meydanlar gayet iyi ama tabii bütün bu meydanların dilinin yanında, halkın özellikle şu anda seçimi hazmetmesi hangi konumda, bunu da bir geneli itibarıyla masaya yatırmak lazım. Şimdi gün geçtikçe bu kızışıyor. Gün geçtikçe tabii ki vatandaşın özellikle verilen mesajları alması, verilen mesajlar üzerinden istikametini belirlemesi bir bunlar var, bir de ideolojik bir formatlamayla siyasi partileri değerlendiren kesim var. Tabii burada acaba marifet iltifata tabiidir anlayışıyla yapılan yatırımlar, eserler üzerinden değerlendirenlerin durumu mu, yoksa ideolojik formatlamayla bakanların durumu mu önemli?”

Evet, hangisi önemli?

İdeolojik bakan MHP’li veya AK Partilinin, liderleri anlaştı diye eli diğer partinin adayına oy vermeye gitmeyebilir. İdeolojik bakan MHP’li ilinde ‘Millet İttifakı’ İYİ Parti’den birini aday göstermişse ona oy verdiğinde ne olacak? Ya da AK Parti’nin sadık seçmeni MHP’li adaya oy vermek yerine, eli CHP’ye gitmese bile Saadet Partisi adayını tercih ederse?

Hayli karışık bir durum var bu seçimde.

Üzerinde ısrarla durduğum ‘Millet İttifakı’ değil fark ettiğiniz gibi, kargaşa daha çok ‘Cumhur İttifakı’ safları için söz konusu. Bunun da sebebi, ‘Millet İttifakı’ saflarında yer alan -hatta Saadet ve HDP gibi yer almayan- muhalefetin birbirinin adayına oy vermesinin daha kolay görünmesi…

İktidara karşıtlığın seçmenin kararını kolaylaştıran bir etkisi olabilir.

Anketler ne gösteriyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün geceki yayında, “Çok açık ve net bir şey söyleyeyim; benim artık bu anketlere vesaireye güvenim kalmadı” dedi.

Galiba anketler de karışık mesajlar veriyor…

ΩΩΩΩ

Reklam

29 YORUMLAR

  1. Şiirin manası şairin karnındadır demiş araplar:)… http://u0i.626.myftpupload.com/yeni-parti-kurmak-isteyenlere-benim-de-katildigim-uyarilar/ H. Gayret 24 Şubat 2019 at 00:45
    Arapları bırak da sen Türkiyeye bak. Okuduğundan ne anladığın körkütük partizanlığınla sınırlı kalmış yine. Okuyup ta anlayamadıklarında, aslında işin evveliyatını bir özetleme var. Olgular ve algılar eşliğinde bu evveliyattaki karşılıklı hatalara dikkat çekme ve eleştiri var. Temel sorunun çözümü için bir tenbih var, etkin bir teklif var. Kimsenin bir itirazı yokken her şeyi en iyi bildiğini sanan, yorumlayan sen yine zorunlu hissettin daldın…. Sana göre “küfür tek millettir”, senin gibi düşünmeyen illettir. Bush’tan bir farkınız yok! Irak’a girmedendünya kamuoyuna ne demişti Bush: “Ya bizim gibi düşüneceksiniz, ya da bizi karşınızda bulacaksınız”. Evet, aynen bunu demişti (ve Irak’ta o gün bugün kitle imha silahı diye bir şey bulunamadı).
    Sana göre Devlet AKP den ibaret. Yani, birçok yanlış yapan, işi ehline verme konusunda adalet duygusu-herhangi bir kaygısı olmayan, iş ahlakı-etiksel değerlerden yoksun, damadı Bakan yapan, ülkenin önceliklerine aldırmayan, üretime ağırlık vereceğine israf türü projeleri için milleti eşek-yükü faizle borç paraya muhtac ve mahkum eden bir Devlet. Neymiş, devlet millet hiç olmadığı kadar elele imiş. Bunu belirleyen siyasi tercihlere bakalım. Durum yüzde 30 larda. İkinci bir parti olmasa, bu partinin ayakta duracak hali yok! Unutma, başarıyı belirleyecek olan:
    “Akıl*İman Sentezi”dir, senin veya bir ötekinin partizanlığı değil.
    Senin partizanlık endeksin “iman” kategorisinde bula bula “göktanrıyı” buldu. Milletimizin manevi değerlerini hafife almakla hiçbir şey elde edilmeyeceğini ne zaman anlayacaksınız.. Daha ne diyeyim? Şekerim şöyle izah edeyim: Allah varken göktanrısına takılmak “ŞİRK”in daniskasıdır. Bunun karşılığı “Akıl*İman” endeksi olarak “SIFIR”a yakındır, istersen süper akıllı geçin. Unutma H. gayret:
    *******
    «Akıl*İman Sentezi» dedim, bu herkesin kârı,
    Bu, “Tavan”a da “Taban”a da bir balans ayarı!
    Tavan için de, Taban için de eksik olan bu,
    Devlet için de, Millet için de, eksik olan bu!
    Halk icinde muteber bir nesne yok Devlet gibi,
    Olmaya devlet-i cihanda sağlıklı bir Millet gibi!
    “Akıl*İman Sentezi” tek ve ayrılmaz bir bütün,
    Tezahürüdür bu, ifadesidir adeta İlahi gücün!
    ******

    • Sayın h.k. nerden buluyorsun bu gündem dışı mevzuları; şiirimsileri dizmişsin gene! Her türlü iftira ve karalamaya karşı şerbetlendik ama göktanrıya dil uzatma sakın, çarpılırsın! Şüphesiz kanunlardan önce insanlar, insanlardan önce tanrı vardı: adı başka başka olsa da… Yani mercimek kadar beynimizle bir de aleme bilmem ne katalizatörlü elektrot analizi filan satmasak diyorum:) önce milletimizin kutsallarına ve demokratik tercihlerine saygılı olmayı öğrenelim…

      • Neymiş gündem dışı Sn H. Gayret? Senin partizanlığının belirlediği, bunun için dağıttığın at gözlükleriyle görülecek gündem mi? Yani, işi ehline verme konusunda adalet duygusu-bir kaygısı olmamak, iş ahlakı-etiksel değerlerden yoksunluk, damadı Bakan yapmak, ülkenin önceliklerine aldırmamak, üretime ağırlık vereceğine israf türü projeler için milleti eşek-yükü faizle borç paraya muhtac ve mahkum etmek gündem dışı mı? Milletin kutsalı ezbere bir din anlayışından dindar gözüken bir partiye oy vermekten mi ibaret? Aslında olması gerekenin yanısıra bu bir saygısızlık değil mi? (bunun yüzdesi 30dan bile azdır, bence).Demokrasilerde “örtülü” işlerden ziyade “şeffaflık” esas değil mi? Desene, “Akıl*İman Sentezi” zafiyetinde ancak bu kadar olabiliyor! Neymiş gündem dışıymış? Peahhh!

  2. YEREL SEÇİMLER SADECE YEREL SEÇİM MİDİR?
    Halk iktidardan memnun ise pozitif, değilse negatif tepkisini göstermek için her seçimi bir fırsat görür.
    İktidar ve istikrar sorunu pek olmayacağını düşüneceğinden eli daha rahat olur.
    Mualefeti değil iktidarın icraatları için seçimi bir güven oylaması olarak kullanır.
    RESİM ORTADA.
    BÜYÜK RESİM İSE TAM NET GÖRÜNMÜYOR.
    Gören gözler bundan mustesna tabii.
    1NİSAN KİMSE İÇİN SUPRİZ OLMASIN.
    1 nisan sonrası çok önemli.
    Ülkenin gerçek yol haritası; kör olanlarımız dahi göreceği şekilde netleşecektir.
    Halk şimdiye kadar neyi kutsal gördüğünü gösterecektir.
    İktidar bu seçim alacağı halk desteğine göre bu uzun vadeli yol haritasını şekillendirecektir.
    HALK SEÇİMDE YÖNETENLERE YANLIŞTAN DÖNECEK İŞARETLER VERMELİDİR.
    Durumdan memnun ise güven bildirecek.
    Önümüzdeki uzun seçimsiz süreçte gerçek yüzlerini göreceğiz.
    HALK TECRÜBELERİNE YENİ BİR DEĞER DAHA KATMIŞ
    OLACAK.
    Telafisi olan her zarar bir zenginliktir.

  3. İsabetli oy
    2002 yılında seçimi AK Parti’nin kazanacağını anlayan Sermaye seçimi ertelemek istedi. Bu ertelemeye Saadet Partisi adına Bekaroğlu (şimdi CHP’de) katıldı. O zaman görevi sona Sermekte olan Hüseyin Kıvrıkoğlu’na, “Seçimler ertelensin mi?” diye sordular. “Seçim olacak. Bu millet daima isabetli oy vermiştir” diye cevap verdi. O seçimi ordu yapıyordu. Bahçeli yine devreye girmiş seçim tarihini baştan ilan etmişti. Seçim oldu. Halkın isabetli oy verdiği de ortada.
    Bana göre başkanlık seçiminde isabetsiz oy verdi ama şimdiki uygulamalara bakıyorum da sonuç iyiye doğru gidiyor gibi. Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı yapılmıştır. PKK ve Suriye sorunu çözülmüş gibi. Bu seçimin anormalliği devlet başkanının aynı zamanda parti başkanı olmasıdır. Seçim konuşmaları rahatsız edicidir. Bununla halkta seçim hilesi yapılacağı hususunda bir endişe yoktur. Başkanın taraf olması ile seçimlerin etkileneceğini düşünen pek azdır.
    Bu durumda kim kazanırsa kazansın ülkem için hayırlı olacaktır diyorum. AK Parti adayları kazanırsa Erdoğan güçlü olur. Sermaye Erdoğansız bu işi götüremeyeceğini anlar ve Erdoğan’ın iktidarda kalmasına razı olur. Biz de Adil Düzen çalışmalarımıza devam ederiz.
    AK Parti kaybederse, AK Parti ve Erdoğan anlar ve “Artık bu millet siyasetimizi tasvip etmiyor.” der. Olağan üstü hali kaldırır. Akevler’den uzak durmaktan vazgeçer. Ortaklık Ekonomisini uygulamaya da adım atmış olur. Bu bakımdan bizim için, devletimiz için her iki durum da iyidir.
    Kıvrıkoğlu’nun sözünü tekrar ediyorum, bu millet daima isabetli oy vermiştir.

  4. anketlere güvenim kalmadı deniyorsa işler yolunda gitmiyordur.
    26 mart 1986 anavatan partisinin uğradığı bozgun uykuları kaçırıyordur.
    halk tanzim satış önündeki kuyruğun varlık kuyruğumu yoksa yokluk kuyruğumu olduğuna 31 mart ta karar verecek.
    hırsızsa bizim hırsızımız benim başörtülüme kabataşta neler yaptılar onların başörtülüsünün zaten babası şuydu kardeşi buydu verin oyunuzu cennet beratınız olsun.
    son hızla giden tren tünele girmiş bulunuyor.tünelin ucundaki ışığın güneş ışığımı yoksa başka bir tren mi olduğu 31 mart akşamı görülecek.
    son haber üç tarafı deniz olan ülkemizde balık fiyatları eti sollayınca balıkçı esnafıda tanzim satış istemiş
    artık marmara denizinin ortasına bir suni ada konur millet balık almaya yüzerek gider.yüzme bilmeyenler de öğrensin artık.
    bakalım daha hangi ürünler için tanzim satışlar açılacak.
    yıllar sonra bugünlerde neler olmuş diye arşivleri karıştıranlar sadece belediye başkanı seçmek için verilen oyun neden vatana ihanet olarak görüldüğünü anlamakta zorluk çekecekler.
    bir ülkenin yarısının vatansever yarısının vatan düşmanı olarak nitelendiği bir zaman dilimi bu ülke tarihinde hiç olmamıştı.

  5. Endişe etmeyin su akar yolunu bulur..Yerel seçimin kendi dinamikleri var…sonuçta belediye seçimi..intikam almak için uğraşanlara, başka bahara deyim size…Genel seçime 4 yıl var daha…

    • Hadi ya! Bu güne kadar yaşananlar intikam değil miydi yani…. Yaşananlar intikam değilse intikam nasıl bir şey acaba…

      • Sayın başbuğa hitap ederken biraz dikkatli olun lütfen; ayrıca intikam filan yok daha ortada ama allahın izniyle o da olacaktır! Şimdilik sabrediyoruz…

  6. Bana göre bir İyi Partilinin oyunu CHP
    adayına vermesi,bir MHP’linin Ak Parti
    adayına vermesinden daha zor.Yani
    İyi Partideki fire,MHP’den daha fazla olur.
    Muhaliflerin Ak Parti hakkındaki tahminleri
    daha ziyade temennilerini yansıtıyor.Buna
    Fehmi Bey de dahil.
    Öte yandan CHP’li belediyelerin halka iyi bir belediyecilik hizmeti sunduğunu kimse söyleyemez,söyleyen de yok zaten.Fehmi Bey de söyleyemiyor bunu.
    Bu durumda CHP’ye verilecek oylar ideolojik bağlılıktan başka bir amaçla
    verilmeyecek.
    Bir önceki seçimde oyunu Ak Parti’ye veren bir seçmenin bu defa oyunu kendi partisine değil de CHP’ye vereceğini hiç
    düşünmüyorum.Ak Parti’nin kazanmadığı
    yerlerin büyük bölümünde kazanacak olan parti CHP’dir.Ak Partili bir seçmenin gönlü
    buna razı olmaz.
    Türk halkı 2002 Yılından bu güne kadar yapılan tüm seçimlerde herkesi yanılttı.
    Hatta bazı seçimlerde Ak Parti’ye Ak Partililerin bile beklentisi üzerinde oy verdi.Bu seçimde de kendisini darı ambarında görenleri şaşkına uğratacağından şüphe etmiyorum.
    ***
    Bir de Ak Partili göründüğü halde Ak Parti
    aleyhine yorum yazanlar çıkıyor arada sırada.Ben bunun bir Fetö taktiği olduğunu düşünüyorum

  7. İyi günler FEHMİ BEY oy verecek bir parti arıyorum 2002 de sabah kalktığımda AKP kazandı diye güneş bir başka doğmuş büğün diyenlerdenim ABDULLAH GÜL ile TAYİP ERDOĞAN ERBAKANDAN ayrılırken oturup ağlıyanlardan’ım ama şimdi bakıyorum o rahmetli ERBAKAN’IN yetiştirdiği insanlardan bulamıyorum rahmetli oturur saatlerce plan proje üretim fabrika nasıl kurulur onu anlatırdı şimdi bakıyorum bizim devlet koca koca fabrikaları satıp düble yollar yaptılar istambul’un altından geçtik üstünden geçtik diye nara attılar 1995 istambul’a vize getireceğim diyen başkan türkiye’nin parasının yüzde kaçını istambula ayırıyor merak ediyorum . parkın adını millet bahçesi koymakla her yere havalanı yapmakla bu işler olmuyor önce rahmetli hocanın dediği gibi ü-re-te-ceksin tanzim satışlarla göstermelik işlerle karın doymuyor. OY VERECEK PARTİ ARIYORUM bulursanız banada söyleyin

    • Evet, rahmetlinin iş olsun diye seçim öncesi attığı fabrika temelini seçimden sonra diğer partinin mebusları tır kasasına yükleyip ankaraya tbmm nin önüne getirirlermiş:)))

  8. Görünen o ki iktidar partisi umduğunun çok ötesinde oy kaybına uğrayacak.Bunu anlamak öyle zor bir iş değil.Bizim insanımızın cebi ne vakit yanarsa o vakit oy verdiği partiye yüz çevirir.İşte şimdi ceplerin yandığı zamanları yaşıyoruz.Burada iktidarın tek avantajı muhalefetin de millete güven ve heyecan vermeyişi.Muhalafet umut vaat etse bu seçimden evvelki seçimde zaten ortalık tepetaklak olurdu.Muhalefetsizlik iktidara yarıyor ve -hak etmediği halde-iktidar umulandan fazla oy alıyor.Gül, Davutoğlu, Babacan senaryoları doğru çıkarsa yeni bir kıvılcımı ateşleyebilir,heyecan oluşturabilir.

  9. Bu seçimde vatandaşın ilgisinin az olduğu doğru bir tespit. Ama bu durum mutlaka iktidardaki ittifakın kaybedeceğine yorulamaz. Bana göre vatandaş ortada siyasi durumu değiştirmesine gerek olacak bir sebep görmüyor ve eski kararına devam edecek. Yani ne yapacağı belli olduğu için heyecan duymuyor. Yalnız dikkat ediyorum da sanki muhalefete basit birkaç konu verilip onunla eğlenmesi yani vakit geçirmesi sağlanıyor gibi. Bu anket belirsizliği konusu ve domates-biber konusu muhalefete bu sefer kazanırız sanısı yarattı ve ganimeti paylaşmak için de içlerindeki kavgayı şiddetlendirdi ve aşikar etti. Bence seçim sonucuna esas bu kavga etki edecek ve muhalefet , özellikle de Chp mevcut durumunu sürdüremeyecek bir pozisyona düşecek. Gerisini 1 nisandan itibaren beraber temaşaa edeceğiz.

    • Necip bey, baykalın tedavisi 1nisanda bitiyormuş, hayırlısıyla milletvekili yemini de etti, asıl performansını da olağanüstü chp kurultayına sakladığına eminim:))) kılıçlar çekildi / bu bir düello! İyi seyirler…

  10. Saygıdeğer Fehmi Bey ;
    Galiba mı?
    AK partili olan biz gibi sayıları az olsa dahi artık “hiç akletmiyecek misiniz” diyerek bakış açısı oluştu.
    Bu sadece ak partinin içerisindeki şımarık AKP liler yüzünden değil bu kez. Asıl acı olanı Reis sorgulanmaya başlandı. Elinde çay poşet koca T. C Cumhurbaşkanımız vapurlardaki işportacılara benzetiliyor.
    Ülkeyi devasa hizmetlere boğan ak partinin millet bahçesi, millet kıraathanesş gibi işleri ilçe belediyeleri yerine Reis in sunması.
    Domates, biber, patlıcan pardon varlık kuyrukları. Ya iki büyük market zinciri zaten bizim yandaş. Neyse aklımıza mukayyet ol sen Rabbim.
    94 belediyeciliği meselesi ise ayrı bir tezat. O belediyecilik milli görüşün eseri idi 500 belediyede biz o gömleği çıkarmalı yıllar oldu.
    Dikey mimari yok artık yatay mimari var. Yahu adama derler belediyeleri marslılar mı idare ediyordu! Adama derler İstanbul Çanakkale ve Sakarya ya mı dayanacak, arsa maliyeti İnşaat maliyetinden fazla. Hiç mi uyaran olmaz Allah rızası için! Yoksa dinleyen mi yok?
    TV ler de kendimize güvensizlikten mi acaba önceden hazır çanak sorular, açık oturumlar horoz döğüşüne dönüyor diyerek çıkmamak!
    Meydan rakiplere kalmadın, alternatif yok diyenler bu kez az da olsa tepki koyacak. Rant ve bir sürü imkan gidecek ama belki silinmeye vesile olacak! (hiç bir ümidim yok rahata, şöhrete, ranta alışan bizlerin değişeceğine)
    Asıl mesele pahalılık, ekonomik sıkıntı poşet mevzusu değil.Bunlar zahiri kısmı. Asıl mesele yapılan devasa hizmetler değil. Mesele kibir, şımarıklık yolsuzluk, kifayetsizlik, ben yaptım oldu, gösteriş bunu hazmedemiyor vatandaş hala anlamadınız mı? Saygılarımla.

    • Asıl mesele elbette pahalılık değil,ama Kız İmam-Hatip ökullarında yaygınlaşan K POP hayranı olan gençkızlarımızın savunmaları.Mesela :’Sizin gibi yüzlercesi yüzünden intihara sürüklendim’ ben.Onlar ise bana özgüven aşıladı ve kendimi nasıl sevmem gerektiğini öğretti.Sınıfımda,okulumda,çevremde herkes beni hor görürken onlar beni görmeden banayardım etti.Depresyona girdiğimde de onlar yanımdaydı müzikleriyle…” Bir başka kızımız:”…Gençlere sadece kendilerini sevmeyi aşılayan bir gruba etmediğiniz kalmadı…”Bir başkası :”Kendimi seviyorum,kendime güvenim sonsuz,inanırsam ve çalışırsam başaracağımı biliyorum.Bunu bize SİZ değil CİNSİYETSİZ dediğiniz insanlar öğretti…”vs diye devam ediyor kızların savunmaları.Evet her trafı İmam-Hatip Okullar’ıyla donattık ama camilerde ”Ne olur evlatlarımıza ‘Siyer’dersini seçmeleri konusunda velilere yalvarıyoruz adeta.Hani yoğun istek üzerine açılıyordu bu kadar okul.

  11. ACABA ANKETLER HOŞUNA GİTMEYECEK SONUÇLAR MI KOYDU ÖNÜNÜNE DE ÖYLE SÖYLEDİ REİS.BU KADAR KÖTÜYE GİDİŞİ BİR TEPKİMİZ OLACAK EYYYY İTTİFAK-I MENFAAT CEPHESİ.

    • ZİLLET cephesi müdavimi Giresinli Şakirt arkadaş…her siteye yorum yapmaktan yorulmadın mı…

      • Beni takip etmene sevindim ola ki akıl kullanmamak ilettinden kurtulur gerçekleri görmene vesile olur.Bu arada şakirt söylemine gelince;bu ABD kurmalı Müslüman görünümlü mıymıyları senin (önceleri benim de oy verdiğim )AK Parti göklere çıkartırken de bu kardeşin onlarla hiçbir zaman ne gönül ne de fenfaat ilişkisinde olmadı.ALLAH ŞAHİTTİR.SELAM.

  12. Reis bile böyle diyosa ,vaziyet karışık. Neyin ne olacağı,Kimin ne yapacağı hiç belli olmaz, kamuoyu araştırmaları yapan kişilerde Tv lerdeki tartışmalarda,aynı şeyleri söylüyorlar. Kimin ne yapacağı belli değil yani Bu Konuda Siyasilerin konuşmalarıda bir fikir veriyor zaten ,Dün Süleyman Soylu konuşmalarında :” Kandil karşısında,Pensilvanya karşısında bizim boynumuzu bükmeyin…” diye adeta seçmenlere yalvarıyordu…Demek ki Reisinde ,soylununda bir bildiği var ama iç açıcı değil herhalde yoksa paylaşırlardı ama bende bu kadar Tecrübeye rağmen Ak Partinin Yaptığı Yanlışları anlamıyorum Sanki KASDİ YANLIŞLAR yapılıyor.

  13. Bu seçimde her parti oy kaybetmeye elverişlidir. Özellikle iktidar daha çok oy kaybedecektir. Sizin de belirttiğiniz gibi Saadet partisi kilit parti olabilir. Daha önceki seçimlerde Ak parti tarafından küstürülen MHP tabanı Ak partiye oy vermeye kararsız. Bu seçimden sonra erken seçim gündeme gelecektir.
    SAYGILAR SEVGİLER

    • Nusret bey, saadet zinciri partisi bu seçimde nasıl kilit oluyor bilmiyorum ama bizim muhalefetin erken seçim istediğini en son ne zaman duydun sen? Kaç yıllık mebus maaşını bırakıp da kim erken seçime gider ki:) onu ancak devlet bey bilir, haksız mıyım?

      • Bizim Saadet partisi kilit parti nasıl olur biliyor musun H gayret bey: iktidarın iftiraları halk tarafından rağbet görmediği için. Ne çete yandaşı olduk ne de zillet yandaşı olduk. İktidar başka karalama maceraları aramaya başlarsa iyi olur.
        SAYGILAR

  14. Son Amerikan baskanlik secimlerinde, Rus gizli servisileri’inin karistirdigi haltlar yavas yavas gun yuzune cikiyor. (Lafi edilmiyor ama, Mossad’in da parmagi varmis gibi geliyor.)
    Acaba, bizim secimlerde, hangi gizli servisler ne haltlar karistirdi ve karistiriyor. Kesin Putin’in parmagi var da, Netenyahu’nunkinin de olmasi mumkun.
    Baslarinda Erdogan gibi bir ‘lider’ ve AKP gibi bir zihniyet olduktan sonra, bizim Turkiye ile ugrasmamiza gerek yok diye dusunuyor olmalilar.
    Yazik; eller gider Mersin’e, biz gideriz tersine.
    Nedeni mi? Daha once yazdigim, ‘kritik esigi asmis olma’miz.
    Amerika’lilarin sorunu mu? Temsili demokrasinin azizligi. (Yok yok, asil sorun, Turkiye’ye gulmus olmalari.)

    • Ne yani, şimdi türkiye de seçim sandıklarını dış etkilere açık mı tutmalıdır mı diyorsun, ne diyorsun anlaşılmıyor! Git dinlen biraz:)

Yoruma kapalı.