2022 yılı sonunda memleketimden dindar ve siyasetçi kimlikli insan manzaraları…

30
Reklam

Adam öz kızını telli duvaklı gelin etmiş, fotoğrafa bakınca mutluluk hisleri yüzünden belli oluyor. Gelin de, baba evinden yaban ele giden her genç kız gibi, mahçup ifadeli. Yüzlerin flulandırıldığı fotoğrafa bakıp da “Bu işte bir değil birden fazla yanlışlık var” diye düşünmemek elde değil.

İlk yanlışlık şu: ‘Gelin’ 6 yaşında bir çocuk…   

Hemen ardından gelen ikinci yanlışlık ise, onu telli duvaklı gelin eden babanın, kılık kıyafetine, sakalına, takkesine, cüppesine bakılırsa, ‘dindar’ görüntülü biri oluşu…

Baba, bir dini örgütün lideriymiş…

Üçüncü yanlışlık, çocuk gelinin bizzat kendisinin olgun yaşa geldiğinde feveran etmesine yol açan bu olayı duymuş olması gereken babanın lideri olduğu örgütün üyelerinin, uzun yıllar boyunca olaya sessiz kalmaları… 

Size bu durum akıl alır gibi geliyor mu?

Benim aklım almıyor.

Hiçbir din 6 yaşındaki bu çocuğa reva görülen türden olaylara izin vermez. Hiçbir dindarın da böyle bir olaya sessiz kalması düşünülemez.

Reklam

Yazıklar olsun.

Tekil bir olay mıdır bu, yoksa daha önce de -bu kadar süflisi olmasa bile- istismara açık başka olaylar sırasında öğrenildiği üzere, din kisvesi altında her türlü sapkınlığın söz konusu olduğu benzer olaylar gibi, yaygın bir uygulama mıdır?

Konuya bu kuşkuyla da yaklaşmak şart.

Batı’da ve Doğu’da, sırf böyle densizlikler için oluşturulmuş sapkın örgütlenmeler olageldiği günümüzde de patlak veren skandallar sayesinde örnekleriyle biliniyor.

Dini böylesine bir alçalmaya alet edenleri, yalnızca bir çocuğa yaptıkları sebebiyle değil, bağlı olduklarını iddia ettikleri dine verdikleri zarar da düşünülerek cezalandıracak yasal müeyyideler gecikmeden uygulanmalıdır.

Uygulanmazsa başka çirkin olayların arkası gelebilir çünkü.  

Zihnim bu olayın çirkinliğine takılmışken, bu kez TBMM’den çarpıcı görüntüler medyadan ulaşıverdi. Bir milletvekili bir başka milletvekiline ölümle sonuçlanabilecek bir celadetle saldırmış; saldırılan milletvekilinin ölümden kıl payı kurtulduğu anlaşılıyor.

Saldırganın mensubu olduğu iktidar partisinin sözcüsü, bu itişip kakışmanın başlangıcının bir muhalefet partisi genel başkanının konuşması olduğunu ileri sürmüş.

Reklam

Muhalefet partisi liderinin konuşması için ‘sözel şiddet’ tespitinde bulunuyor aynı sözcü.

TBMM’nin tarihinde ölümle biten kanlı olaylar olduğunu biliyoruz. Ancak 2022 yılının sonuna gelinirken, böylesine bir şiddetin, aynı çatı altında yasama faaliyetinde bulunan -milletvekili sıfatı taşıyan- biri tarafından yapılabilmesini yine de aklım almıyor.

“Herhalde pişman olmuştur” diye düşünmemize bile izin vermedi o saldırgan milletvekili; özür dilemeyecekmiş…

“Bunlar daha güzel günler” denmişti ya, galiba artık güzel olmayan günlere doğru hızla gidilmeye başlandı.

Saldırıya uğrayan milletvekilinin sağlık durumunda endişe devam ederken, isminin önünde akademik bir unvan da bulunan birinin, saldırıyı ‘bir ecdat geleneği’ olarak gördüğü ve saldırganı tebrik ettiği duyuldu.

‘Dümura uğramak’ diye bir deyim var ya, o tam bu duruma uygun.

Hayır, saldıran ve onu savunanlar dümura uğramıyor, kendi durumumu anlatıyor o deyim.

Televizyonda ‘tarihi’ iddialı dizilerden evlere ulaştırılan ‘ecdat’ görüntüsünü gerçekten ‘ecdat tavrı’ sanıyor olmalı o tepkiyi veren profesör… 

Güzel güzel konuşup tartışacak insanların bulunduğu bir mekan olması gerekir TBMM’nin… Kürsüde konuşanlara laf atanlar, bu arada nezaket sınırlarını ihlal edenler de olur ve bunlar da siyasi hayatın cilvelerinden kabul edilir.

Ancak fiili ve fiziki saldırı, ölüme yol açabilecek bir şiddet olayı, çizgi dışına çıkmaktır.

Hiçbir söz, söz olarak kalması şartıyla, ‘şiddet’ olarak tanımlanamaz.

Konuşmanın ‘sözel şiddet’ olarak takdimi bu tür olayların devamına yol açabilir.

İstenen bu mudur yoksa?

Alın size “Yazıklar olsun” dememi getiren bir olay daha.

Üst üste gelen iki olayın birbirini unutturmaya yol açmasına izin verilmemelidir. Saldırı olayı 6 yaşındaki çocuğun zorla evlendirilmesini unutturmamalı, 6 yaşındaki gelin haberi de TBMM’de bir milletvekilinin bir başka milletvekiline saldırısı olayını gölgede bırakmamalıdır.

Bugün bu iki olaya hak ettikleri karşılık verilmez, biri ‘tekil bir sapkınlık’, diğeri ‘sözel şiddete verilen haklı tepki’ olarak görülür ve sınırlı tepkilerle yetinilirse, yarın herkesi mahçup edecek çok daha feci olaylarla karşılaşılabilir.

Herhalde kimse böyle olmasını istemez.

Çocuklar yalnız anne-babanın ihtimamına bırakılmış değildir, toplum ve devlet de onlara yapılan yanlışlıkları önlemekle görevlidir.

Siyasetin kabul edilebilir sınırlarına tecavüz edildiğinde, bu gelişmeyi hafife almakla sonuçlanacak kılıflar arayıp bulmak yerine, yanlışlığı yapana müsamahasız davranmak, tek tek her siyasinin ve siyaset örgütlerinin -partilerin- görevidir.

Görevlerin yerine getirilip getirilmediğini izlemek de medyanın görevi.

İzleyeceğiz.

ΩΩΩΩ

Reklam

30 YORUMLAR

  1. Millet Meclisi duygularına, sinirlerine hakim olamayanların yeri değil. Millet vekilliği milletin huzurunda rezil ediliyor. “Sözel şiddet” olsa olsa “tahrik”tir ve tahrik bizimki gibi bir ülkede çok rahat bir şekilde ölümle sonuçlanabilir. Kan davalarını doğuran sebepler arasındadır. “Akıl*İman Sentezi” zafiyetinde bir çarpık bir eğitim sisteminin topluma arzettiği manzaralardan biridir.

    Anne-baba çaresizse, bakamaz durumdaysa 6 yaşında bir çocuk ancak evlatlık verilebilir. 6 yaşındaki kız çocuk olayı doğruysa, Işin içinde başka bir amaç ve niyet varsa, “Akıl*İman Sentezi” indeksi sıfırın altında inmiş demektir. O baba, normal değildir akli dengesi yerinde değildir. Her çocuk Allah’ın anne babaya bir hediyesi ve ciddi bir sorumluluk teslimidir. Bunu istismar eden kişiler ; yani kızını veren baba ve kızı alan yetişkiş damat (toplumda caydırıcılık açısından) 40 gün 40 gece falakaya yatırmalıdır. Yürüyemez, toplum içersine çıkamz hale getirilmelidir. Yürüyecek hale geldikten sonra da hapse tıkılmalıdır.

  2. EVLENDİRMEK Mİ? DİRİ-DİRİ GÖMMEK Mİ?
    Sizce hangisi daha vahşilik?
    6 yaşında bir kız çocuğunu:
    A–Evlendirmek mi?
    B–Diri diri toprağa gömmek mi?

  3. Kral Çıplak!!!
    Bu kadar rezilliğe ancak reziller onay verebilir. Yorumların yarısına yakınının sapıklık destekçileri olmaları her türden hakareti hak ettiklerinin göstergesidir.

  4. 2022 yılı sonunda memleketimden dindar ve siyasetçi kimlikli insan manzaraları…
    bu başlıkta en başta Fehmi Koru KENDİNİ tahlil yapsa daha iyi olurdu bence…

  5. ”Bir münafık size bir habar getirirse onu arastırın hemen harekete gecmeyin” ayetini size hatırlatmak isterim.
    Nerede müslümanlık hassasiyetiniz?

  6. “Görevlerin yerine getirilip getirilmediğini izlemek de medyanın görevi.”

    hemen her zaman parcasi da olsugu medyadan dert yazara sormak lazim; iyi de oyle bir medya mi var bu memlekette ?
    halk tv kisacasi chp medyasinin gazina gelmekte var
    yakinda cikar kokusu

  7. Yaşlı bir adamın ; tezgahtan aldığı balığın kuyruğunu , uzun uzun koklamasını dikkat ve hayretle izleyen tezgahtar , nihayet dayanamayıp adama patlamış ,
    — Yahu amca , ben bunca yıllık balıkçıyım , senin gibi balığı kıçından koklayan adama ilk defa rastlıyorum ! Sen , bu yaşa gelmişsin , balığın baştan koktuğunu bilmiyor musun ?
    Yaşlı adam , istifini bozmadan gayet sakin bir şekilde ve bilgece şöyle cevap verir,
    — Evladım , onu ben de biliyorum , onun için de işte kıçından kokluyorum ; balık önce baştan kokar sonra da kuyruğuna iner !
    Yaaa… işte böyle !

  8. Baba 6yaşındaki canı ciğerini niye verir bir şeyhe şıha yada belkide bir düzenbaza?
    Bir aileye yüreğini alıp karşılığında ne vermiş! olabilirki o birileri?
    Maddiyat! Şan şöhret! İş! AŞ!..???
    Devlet hükümet hukuk!..
    Hiçbiri olmadı resmî STK ‘lar?!?
    Bir dini örgüt liderliği!…(bir yaşıma daha girdim).
    12 yaşındaki kız çocuğu kendi rızası vardı!..
    Bir defadan birşey olmaz! diyenler!
    (Bak burası çok önemli! Rapor istemek gerek).
    Son söz:
    Dr hemşire kendi karısını çocuğu dövenlere!!!
    Hatta öldüren, teşebbüs edenlere!!!
    Mecliste birbirini öldüresiye hınç ile yumruklayanlar mı!!!???
    Çözüm bulacak?
    Önlem alacak?
    Tedbirler bulacak?
    Cak cuk cik nıç nıç.

  9. Allah aşkına neyi izleyeceğiz Fehmi Bey , bu sapkınlık hakkında şu ana kadar somut bir adım atılmadı, mahkeme herhalde talimat bekliyor , kavgacı vekillere de galiba oturum cezası verildi , oldu bitti !
    ‘ Anasına bak kızını al kenarına bak bezini al ‘ .
    ‘ He de geç canım ‘

  10. Yumruk atılması kesinlikle çok yanlış olmuş. Bu yumruk atana partisince bir ceza verilmesi gerekiyor yoksa seçime gidilen bir süreçte olumlu bir getirisi olmayacaktır

    • Parti cezası ile olacak bir şey değil bu. Öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı. Eminim dava açılacak ve seçimden sonra (!) gereği yapılacak. Bu kadar basite alınabilecek bir şey değil bu.

  11. https://www.youtube.com/watch?v=C-N4PXXhrLM
    Kardeşleri Konuştu! İşte Gerçekler! 4.574 görüntüleme 8 Ara 2022
    Günlerdir “6 yaşında evlendirildi” manşetiyle bütün Türkiye’ye yayılan konuyu Yusuf Ziya Gümüşel’in diğer çocuklarına sorduk.
    Kardeşleri gerçekten 6 yaşında mı evlendirildi?
    Kendilerine de evlenmeleri için baskı yapılıyor mu?
    Ablalarına ne söylediler?
    Hepsini bu röportajda bulabilirsiniz…

    • Kardeşlerin ifadesi bu. Üstelik kadın evi terketmiş uzun zaman önce. Ortada şikayet var ve örtbas edilmeye çalışılan bir durum var. Yine ortada bir dava var. Evlendirilen kocanın kayıt altına alınmış ifadesi var, itiraf niteliğinde. Yani o kadar basit bir durum değil.

  12. SAYIN YAZAR DAHA GEÇENLERDE PAPA HAZRETLERİ KANADAYA GİDİP KİLİSE YURTLARINDA KALIRKEN ÖLDÜRÜLEN VE YİNE KİLİSELERİN BAHÇESİNE GÖMÜLEN ÇOCUKLARA AİT BİNLERCE İSKELETTEN DOLAYI ÖZÜR DİLEDİ, TACİZ TECAVÜZ ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR, VATİKANIN KENDİSİNE HAYIRI YOK, PAPA ANCAK EL AYAK ÖPMEYİ BİLİYOR…
    MİLLETVEKİLLERİNİN KAVGA GÜRÜLTÜ EDİYOR OLUŞLARINDAN NİYE BU KADAR RAHATSIZ OLDUNUZ BİLEMEM AMA YAN GELİP YATMALARINDAN İYİDİR KANIMCA, GENEL KURULUN HER ZAMAN BÖYLE AKTİF OLMASI LAZIM…

    • Doğru dur mecliste kozlar paylaşılsın ki,
      Sokakta adamların arabasına binerken evinden ofisinden çıkarken!…
      (Burda hiç olmazsa kim kime ne demiş kayıtlar var meçhule gidecek bir şey yok).

    • Üçüncü dünya ülkesi olalım bu çok normal yani sizin kafalara göre. Bu kafayla gerçekten medeni ve gelişmiş bir millet olmak hayal. Millete örnek olması gerekenler böyle kavga ederse vatandaş ettiğinde kızmamak lazım.

      • Necati bey yunan meclisindeki dinleme skandalları ve kopan gürültüyü duymadınız galiba? Yoksa siz de mi ender arkadaş gibi batı demokrasileri çok cici, hiç böyle kaka şeyler yapılmyor oralarda kafasında mısınız?

        • Yani kötüyü örnek gösterip bizdeki olayı normallestirmen bile senin kafanın nasıl olduğunu gösteriyor. Başka yorum yok

  13. Acilen 6 yaşındaki çocuğun babasını ve sapık damat gözaltına alınmalıdır.

    Amerikadaki Mormon tarikatını mı kurmaya çalışıyorlar yoksa bu reziller.

    İslami vakıflar ve dernekler, bu olay karşısında sesini yükseltmelidir.
    Diyanet, bu sapıklıkla hesaplaşmalıdır.
    Din adamları, bu konuda net bir tavır koymalıdır.

    • Fatih o kadar palavra sukmışsın!
      Bir tek “çocuğa derhal devlet el koyup korumaya almalıdır!” diyememişsin.

    • Evet tavrımız bu olmalıdır. Bunlara göz yummaya devam edemeyiz. Ülke adına insanlık adına yüz kızartıcı suçlar. Yargı, eğitim kurumları, yasama, diyanet gibi kurumlar görevlerini yapmıyorlar. Örtbas ediliyor hep bu olaylar ve devam ediyor sürekli. Toplumsal tepki de yeterli değil. Demokrasi eksikliği her alanda ülkeyi bitiriyor. İtiraz kültürü yok maalesef.

  14. Tek cümle ile her konuda memleketin çivisi çıktı. Siyasal İslamcılık bu olsa gerek. Vah vah, vah vah vah (Bu sözü söyleyene Allah rahmet eylesin) memleketime. Yazıklar olsun.

  15. Bilmediğiniz bir konuda, bir müfteri, bir din kardeşinize, “6 yaşındaki kızını nikahladı” diyecek.

    Siz de hem “Bilmiyorum” diyeceksiniz.

    Hem de devam edip, “Bunlar dinimize çok zarar veriyor” diyeceksiniz..

    İşinize gelince, dinle alay etmek isteyenleri öyle çıkmazlara sokuyorsunuz ki.. Dolayısı ile, benim Cübbeliye akıl vermeme gerek yok..

    Karşısındaki hokkabaza soramıyor:

    “Bastığınız fotoğraflardaki beyaz elbise giymiş küçük kız, gerçekten düğün sırasında fotoğrafı çekilmiş bir gelin ise, yanıbaşında damat niye yok?”

    Bu soruyu sormaktan aciz Cübbeli Ahmet, bunların şerrinden emin olmak için, kendi din kardeşine atılan iftiraya ortaklık ediyor…

    Onların çarpıtabileceği cümlelerle, sanki gerçekten böyle bir “6 yaşında nikah” varmış gibi, ifadeler kullanıyor..

    “6 yaşında nikah yok ise, o elbise ne?” diye soracak, bir tane baba var mı, bir tane anne var mı, aranızda..

    Her birimiz, o yaştaki kızlarımızın, kimi zaman kuzenlerinin, kimi zaman ablalarının, abilerinin nikahlarında, benzer elbiseler giydirildiğini, hepimiz bilmiyor muyuz?

    Bırakın ablalarının, abilerinin, kuzenlerinin, amcalarının, dayılarının, teyzelerinin düğünlerinde, küçük kız çocuklarının giydikleri o beyaz elbiseleri..

    İlkokul mezuniyet töreni, anakoulu mezuniyet töreni adı altında, benzer (bazıları da yarı çıplak) elbiseleri giymesi konusunda çocuklarımıza baskı kuranlar, anne-baba ile çocuklar arasında ikilem yaşatanlar..

    Şimdi kalkmışlar, muhtemelen bir yakınının özel günü sebebi ile giyilmiş beyaz elbiseyi, kendi düğününde giyilmiş gelinlik gibi takdim ediyorlar..

    Yalan yazıyorlar.

    • Küçük kız artık küçük değil. Aklı başına ermiş yetişkin bir birey ve şikayeti var. İfadelerini okumadınız herhalde. Ve konuyu bilmiyorsunuz.

      • İfadeleri var da kız yok ortada, ona ne dümen uydurdunuz? Ben kızın şu anda nerde olduğunu merak ediyorum. Başka merak ettiklerim de var, mesela kız 14 ay önce boşanmış, boşanma avukatı, boşanma davasına bakan mahkeme hiç sormamış mı? Hiç şüphelenmemiş mi? Niye kamu davası açmamışlar? Kızın bir de psikoloğu varmış galiba,peki psikolog hiç mi sana ne oldu böyle diye sormamış? Daha önce dava konusu olduğunu ama davanın kapatıldığını yazıyor çakma gastenekeci, böyle bir dava açılsa derinçekgiller üstüne atlamazlar mıydı?

        Hem eskiden bu tür haberler irtica yaygarasıyla verilirdi, ne hikmetse dünyaya mal olmuş büyük bir dini cemaati yok ederken bile hiç irtica sözcüğünü ağızlarına almadılar irtica severler, şimdi de hiç kimse irticadan bahsetmiyor hayırdır, ne oldu size böyle, bir bir sessizlik bir sakinlik çökmüş üstünüze? Bir suskunluk bir pusuya yatmışlık hali her halinizden belli oluyor. “Kurt puslu havayı sever!”

        Kimsenin avukatı değilim kimseyi savunacak da değilim ama benim aklıma yatmadı bu iddia. Aklına sığdırabilene afiyet olsun!

    • bu yorumunuzda ne din, ne kardeşlik var sadece tarafgirlik saiki ile anlamsız bir savunma içgüdüsü mevcut aynı ilkel kabileler ve futbol holiganların da olduğu şekilde, sanki bu memlekette dinbazlık adı altında hiç istismar, hiç suistimal olmamış gibi mülevves bir şark kurnazlığı maalesef

  16. Ülkemiz her alanda geri, mevcut iktidar da bu gerilikleri ve gericileri besleyen ve büyüten bir zihniyete sahip maalesef. Bunu aşmak zordu, şimdi iyice ipten kopmuş vaziyetteler, önlerini tutmak zor.

    Bu cemaat tarikat gibi yapıların acil denetim altına alınması gerekiyor. FETÖ’ye ne istedilerse veren iktidar hala aynı yolda. Şimdi diğerlerini besleme ve büyütmekle meşgul. Hala akıllanmadılar. Hala Allah affetsin diyerek yırtacaklarını zannediyorlar. Buna izin verilmemeli.

    • Baya da akıllılar bence. Sağılacak yününden kılından tüyünden yararlanılacak ne varsa,
      hepsini fötöcülerden öğrenip sonrada tekmeyi basabilmek her yiğidin harcı değildir!
      Bu halk ta bunun için seviyor olabilir belkide ender.
      Papaz elbisesi bile giymeyi Cüneyt filimlerinden öğrendi önceki nesil! 🙂
      Şimdi koyunlar kırpıldı iplik yapıldı..
      Seneye inşallah kazak örüp😂😂😂😭😭😭

  17. DELİRİŞ, KUDURUŞ
    Bir süre sonra yaşadığımız günleri anlatan bir film yada dizi çekmek gerektiğinde film yada dizi ismi için önerimdir.
    Temennim bu çekim ortamının bir an önce gelmesidir.
    Bir de bir tahminim var:
    “–Allah birilerine her türlü rezilliği sergiletmeden göndermeyecek. “

Yoruma kapalı.