Seçimler nasıl kaybedilir? Muhalefetin cevabını en iyi bildiği soru bu.. İyi de, neden?

34
Reklam

Oh, nihayet, karşısında görmek istediği muhalefeti bu seçim öncesinde de buldu iktidar.

Demokrasilerde iktidar ile muhalefet geçişlidir; partiler halka kendilerini sempatik gösterir, mevcut iktidardan daha iyi yöneteceği kanaatini verir ve bir bakmışsınız, muhalefet ile iktidar seçimde yerlerini değiştirivermiş…

Seçimde iktidar partisinin muhalefete geçtiği, muhalefetin de iktidara geldiği durum bizde de çoktur.  

Hafta sonu Brezilya’da seçimin ikinci turu yapıldı; ilk turda yenişememişti iktidar-muhalefet, ikinci turda yer değiştirmelerini gerektirecek bir sonuç alındı.

Yenilen taraf, bir önceki seçimde, iktidarı bu seçimin galibinden devralmıştı zaten.

Dün İsrail’de yapılan seçimden de muhtemelen aynı sonuç çıkacak; bir önceki seçimde sandıkta kaybeden ve muhalefete düşen parti ile lideri, muhtemelen yeniden iktidara gelmiş olacak.

Bizde 20 yıldır değişmeyen bir iktidar var ve 11 yıl önce 2023 olarak belirlediği ufuk çizgisini, arada 2053’e ve 2071’e uzatmıştı; en son belirlediği ufuk bundan 100 yıl sonrası. İktidardan hiç gitmeyecekmiş gibi davranıyor.

İşin esas ilginç yönü, ülkenin 100 yılını iktidar olarak geçirmeyi umarak ‘Türkiye Yüzyılı’ adını verdiği projesinin içini, önümüzdeki bir yıl boyunca iletecekleri görüş ve önerilerle, halkın doldurmasını bekliyor iktidar.

Reklam

Durumun özeti şu: Seçim olduğu, her beş yılda bir sandık başına gidilme alışkanlığı devam ettiği takdirde, başka demokrasilerde -ve 20 yıl öncesine kadar bizde de- olduğu gibi, iktidar ile muhalefetin yer değiştirmesini getirecek sonuçla karşılaşılabilir.

Geniş bir kitlenin beklentisi, o değişimin, önümüzdeki ilk seçimde gerçekleşmesidir.

Olabilir mi?

Kamuoyu yoklamaları da, seçimde oy kullanacak insanların her temasta verdikleri tepkiler de, bunun olabileceğine işaret ediyor.

İktidarının sürekli olmasını sağlamak için MHP ile ortaklık oluşturmuştu iktidar partisi, o sayede son seçimden iktidarını sürdürerek ve liderini cumhurbaşkanı seçtirmeyi başararak çıkabildi. Ancak önümüzdeki seçimde hem iktidarı sekteye uğrayabilir hem de adayı cumhurbaşkanı seçilemeyebilir.

Bu ihtimali ben görebildiğim gibi, elbette iktidar cephesi de -AK Parti ve MHP de- durumun farkında.

Farkında ve şimdiki durumu tersine döndürmek için elinden geleni yapıyor.

Yapmaya da devam edecektir.

Reklam

Son seçimden bu yana, iktidar-muhalefet açısından, tabloyu tersine dönüştürme sonucunu doğurabilecek ne değişti?

İktidar iki parçalı oldu, AK Parti ile MHP bir arada. Onların birlikteliği ülke sistemini değiştirme sonucunu doğurdu; parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçildi. Yeni sistemle geçirilen dört yıl, iktidarın hiç değilse seçmenlerinin bir bölümünün gözünden düşmesine yol açtı. Üstelik birbiri ardına alınan ve derhal uygulamaya konulan yanlış kararlarla baş gösteren ekonomik sıkıntılar, salgının da etkisiyle, dayanılmayacak boyutlara ulaştı.

İktidarın gözden düşmesi muhalefete yarar.

Bu defa da öyle olabilir, seçimden iktidar değişikliği çıkabilir.

İktidar cephesinin yanlışlarına karşılık muhalefet cephesi doğru adımlar atarak bugünlere geldi.

Her şeyden önce muhalefeti oluşturan altı parti aralarındaki farklılıkları bir yana bırakarak iktidar değişikliği için birlikte hareket etmeye başladı. Ana muhalefeti oluşturan CHP, siyasi tarihin belli bir döneminde yaşanmış bazı olumsuzlukların sorumlusu gösterilmesi yüzünden, sandıkta zorluklar yaşaması ve oylarının bir türlü artmaması yanında, belli kesimler için yanına yaklaşılmaması gereken bir parti görüntüsüne de sahipti. 

Kemal Kılıçdaroğlu birbiri ardına attığı adımlarla o görüntüyü bozdu.

‘6’lı masa’ bu yeni görüntüyü biraz daha sağlamlaştırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si eski CHP değil.

Görüntü böyle devam ederse, iki cephenin oyları kamuoyu yoklamalarına yansıyan oranda gerçekleşebilir ve ilelebet süreceğine kendisini şartlandırmış iktidar, yerini muhalefete bırakmak zorunda kalabilir.

Tabii bu sonucun alınabilmesi pek çok şarta bağlı.

Şartların başında da, muhalefetin ‘6’lı masa’ olarak birlikteliğinin devamı ve özellikle de CHP’nin yeni görüntüsünün kaybolmaması geliyor.

Birliktelik altı partiye de yararlı olduğu için bu güne kadar sürdü, partilerden biri bile diğerlerinden ayrı görünmenin daha yararlı olduğunu düşünüp kendisini dışarıya atacak bir davranış sergilerse, bugüne kadar kurulmuş muhalefet yapısı bozulabilir ve elde edilebilecek etki kaybolabilir.

Emareler var, böyle bir gelişme yaşanabilir.

CHP de yeniden o eski bildik söyleminden medet umabilir.

Onun da emareleri alınıyor.

Hırçınlık, kavgacı hava, daha doğrusu toplumu gerecek her davranış muhalefete değil iktidara yarar.

Toplumun devleti yönetenlerden beklentilerine cevap veremediği için yerini kaybeder iktidarlar; buna karşılık iktidara gelmek isteyen muhalefet de topluma iktidarın sağlayamadığını verebilecek bir iddiayı sahiplenirse, demokrasilerin iktidar-muhalefet geçişliliği bizde de yeniden etkisini gösterebilir.

Kavgacı ve hırçın görüntü muhalefetin o iddiasını sakatlar. 

Ülke siyaseti bir süredir öyle bir havanın etkisi altına girmeye başladı.

İktidar, karşısında, alıştığı türden bir muhalefet görmek istiyor ve bunun için çaba sarf ediyordu, sonunda bu arzusunun yerine gelebileceği umudu doğdu.

Esas gündemde tutulması muhalefet açısından işe yarayacak konular ikinci plana itiliyor, buna karşılık iktidara rahatlıkla kullanabileceği ‘paslar’ atılıyor.

İktidar cephesi, karşısında görmek istediği muhalefete galiba kavuşmak üzere.

ΩΩΩΩ

Reklam

34 YORUMLAR

  1. Atı alan gideceği yere zaten gitmiştir.
    Bu siyasi muhalefetle bu iktidar sizce gider mi?
    Sayın yk, hepsi birlikte gidecek filan diyordunuz, şimdi de gidecekler mi diye bize soruyorsunuz?
    “Muhalif seçmen bu suçüstü olayında sokağa inip, Fransa’nın Sarı Yeleklileri gibi, istediğini yaptıracaktı.” filan demişsiniz de;
    sahi sarı mı yeşil mi yelekliler makrona hangi istediklerini yaptırabilmişlerdi?

  2. Türkiye Yüzyılı demekle 100 yıl iktidarda kalacağını nerden çıkardınız? İktidarlar milli bir ülke vizyonu belirleyemez mi? Sonra gelenler bu milli vizyona uymayacak kadar milli menfaatlere aykırı mı davranacak? Milli olan konuları siyasi düşüncelerden ayırmak gerek. Ayrılmadığında bu ülkeye zarar vermek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmektir.

  3. Akp için şöyle bir değerlendirme yapılıyor. Akp’nin ilk on yılı çok iyiydi de, son on yılda herşey tersine döndü falan. O yüzden 20 yıl bir torbaya konamaz. Örnek olarak da ilk on yılda işte Kürt açılımı, Alevi açılımı yapılıyordu, AB yoluna gidiliyordu falan gibi örnekler veriliyor. Halbuki şimdi geldiğimiz noktada bu açılım saçılımlardan geriye ne kaldı diye soralım kendimize. Hepsi boşa çıkmış hareketler ve bir tiyatro değil mi. Şimdi yaptıkları girişime bakılırsa başörtüsünü bile meğerse çözememişler. Anayasayı hiç konuşmuyoruz bile. Çaputa dönmüş, artık kendileri bile uymuyorlar. O yüzden ortada başarı falan yok. Borç yığını var, hem de dolarla. Cebime yapışmış devlet, dolar da dolar diyor. Dolmuyor kardeşim, düş yakamdan.

    • Hayet yaa! Kürt açılımının bizzat pkK tarafından sabote edilip sonlandırıldığından haberin yok! Suriyedeki rezalette daha büyük oynamak için yaptılar bunu.. Yanlış bilgilerle hep yanlış hesap peşindesin, yanlış muhalefet yapıyorsun. Evdeki hesap çarşıya uymaz. Kazın ayağı göründüğü gibi değil.

  4. İktidar her alandaki başarısızlığını, beceriksizliğini, iş bilmez oluşunu ve yeteneksizliğini, evet bildiniz, yine başörtüsü ile kapatmaya karar vermiş. Başörtüsü referandumu yapacakmış. Yakışır, başka da boş bir iş kalmamıştı zaten. Yüzyıllık hayaller gören, aya dört şerit yol yapacağım diye milleti enayi yerine koyan, ama halkın cebinde ne var ne yok dolarla soyan iktidar için en yakışanı budur. Başörtüsü refarandumu. Özgürlükleri referanduma sunmak gibi bir yola girdiğine göre daha neleri bu yolda feda edeceğinin planlarını yaptığına da eminiz. Bu iktidardan her türlü tiyatro beklenir.

    • Başörtüsü için kanun yapılması normal de anayasa değişikliği mi normal olmuyor? Bırakın bu çifte standartları. Kıçını başını açıp türlü rezillikler yapanların ne kadar anayasal özgürlüğü varsa inancı gereği Başörtüsü takanların da o kadar özgürlüğü vardır. Rahibelerin başını ortmesine sesiniz çıkmaz ama bir Müslüman başını ortse sorun olur sizin kafalara göre.

    • anayasa da yapılsın referandum da. hepsine varız. fes giymek eşarp takmak kısa donla pardon etekle gezmek yassah gardeşim!!!!
      denmesin!!!!
      yarın birgün bir işe girenler arasında,
      giyim şekline bakılarak!!!
      öncelik tanınmayacağını, pozitif+ ayrımcılık kayırmacılık yapılmayacağını garanti ederseniz!!!!!!!
      biz varız!
      mesleki bir yere girecek çalışacak eleman şu tarz giyim giyecek/ giymeyecek şeklinde yönetmeliği kuralları varsa!!!
      buna kimsenin karışmayacağını, psikolojik baskı vb uygulamaları kanunla düzenleyecekseniz!!!
      mobing yapılmasını önleyebilecekseniz!!!
      biz seçmen olarak varız!!!
      “kimse giyim kuşamı nedeniyle engellenemez”
      deseniz bile yeter!!!
      (kanunda türban mini etek çarşaf vb denmez!)
      “giyim kuşam hakkında bir kural düzenleme yönetmeliklerle kurallarla belirlenir”
      bakın hiç kimseyi mutsuz huzursuz edecek bir şey yok!!!

  5. Sizlere çoktan seçmeli bir soru;Vatan haini kime denir.
    a)Jandarma ve polis eroin ticareti yapıyor diyenlere
    b) Türk silahlı kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor diyenlere
    c)Yurt dışından icazet alanlara
    d) Hepsi
    Haydi bilin bakalim

    • E) Hiçbiri
      ÇÜNKÜ SEÇİMLERE ÇEYREK KALA MUHALEFETİN BU TÜRDEN UÇUK KAÇIK İDDİALARDA BULUNMASI ANCAK İKTİDARIN İŞİNE YARAR, O YÜZDEN ASLINDA DERSİMLİ KEMAL VE MARABALARI DEVLET GÖREVİ YA DA VATANİ GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR, SIKINTI YOK:)

  6. Muhalefet neden umut değil? Geçtiğimiz Mayıs’ta Van’da düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı’nda Kılıçdaroğlu, “11 büyükşehir belediyemiz, 10 il belediyemiz, 177 ilçe belediyemiz ve 50 belde belediyemiz olmak üzere 248 Belediye Başkanımız var. Toplam nüfusun yüzde 51.7’sine hizmet veriyor. Yani toplam nüfusun yarısından fazlasına CHP’li belediyeler hizmet veriyor” dedi.

    Eh tam fırsat. 3 yıldır Türkiye’nin yarısından fazlasına hizmet veriyorsunuz. İyi yönetim nasıl olur gösterin işte.

    Nerde…

    Belediyelerde neyi iyi yönettiniz de Türkiye’yi iyi yöneteceğinizi vaat ediyorsunuz?

    • Kendi dönemlerinde belediyelere kaynak üstüne kaynak aktardılar. Şimdi hepsini geri aldılar ve bir sürü de kısıtlama getirdiler. Sonra da hadi yönetin diyorlar. Kaldı ki belediyelerde bir sıkıntı yok. Hizmetler yerine geliyor. Verin yetkiyi bu kardeşinize göreceksiniz memleket nasıl yürüyor ve kalkınıyor. Öyle aya dört şerit yol yapacağız diye milleti enayi yerine koymak yok bizim iktidarımızda. Tiyatro oynamak da yok.

  7. H.Gayret sormuş,

    Elektrikli otobüsü kim üretiyor??????????

    Avrupanın ve Türkiyenin ilk Elektrikli Otobüsünü KARSAN Firması üretti.

    https://www.youtube.com/watch?v=m-cH_7cT1v4

    Dünyanın İlk Sürücüsüz Otobüsünü Türkiye Üretti KARSAN ATAK

    https://www.youtube.com/watch?v=_3PDhzcWYgI

    Ecevit zamanında Türkiye Dünyanın En büyük 20 Ekonomiden 17. sıralardaydık.

    Reisle Beraber Bu 20 Ülkenin Dışına çıktık. 4 basamak gerileyerek 21. Ekonomi olduk. Yıllar geçtikce Gerilemekteyiz.

    Türkiyenin Büyümesinde engel AKP partisi, Adamlar yiye yiye Semirmişler.

    AKP’yi Sandıka Gömün. Yukarıda Şirketlere Hükümet gölge Etmesin Gerçekten Türkiyeyi Uçururlar.

    • Sn Şövenist! hangi show başlıyor? Kardeşim merak ettirdin fazla mal (hele yerliyse) göz çıkarmaz deyip baktım. Dediğin vasıta için yerlilik orani konusunda %30 – %40 gibi bir rakam veriyorlar. Diğer taraftan Karsan 1960’lardan beri araba yapıyor bilgisini paylaşıyorlar. Sahibi kimmiş diye ona da baktım. İsmi şüpheli olaylara karıştığı ima edilen Kıraç çıktı. Okuduğumuza göre bu kişi zaten TOGG projesini yatırım olarak destekleyen grubun bizzat içinde biriydi. Sonradan projeden çıkmış olduğunu okuduk. Çıkarken ileri sürdüğü sebep TOGG elektrik bataryalı olmasını uygun bulmamış sözde, hem benzinli ve hem elektrik bataryalı çalışan melez motorlu olmasını istemiş. Kendi yaptırdığı vasıtalara bakıyorsun. Onlar da öyle melez yapılı değil ki. Yani, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu gibi bir çelişki var. Kasıtlı olarak, çıkmak için girmiş gibi art bir niyeti mi vardı acaba? Belki bu şekilde grubun dağılmasını ve kendi montaş düzeneğinin rakipsiz kalmasını mı istiyordu acaba türü sorulara davetiye çıkaran şüpheli durumlar. Böylesi bencil özel sektörlerden TOGG gibi yerli teşebbüsler zamanında başlayıp gelişemedi bir türlü…. Bir de şarj istasyonlarını bahane etmiş. Hiç yakışmıyor! Baksan bunlar 2,5 milyar dolarlık adamlar. O para bende olacak 100 binlerce vatandaşa yeni iş alanları açar randımanla çalıştırırım. Ne kadar büyük ihtiyaçları var ülkenin…

      • Yukarıdakileri, AKP Belediyeleri anlat ve Şüpheli adamsa Hükümet, şirketi neden yaşatır. Şu an AKP belediyelere bak Çoğunda KARSANIN Otobüsleri, Halk otobüs yapmışlar.

  8. Kusura bakma sayın yazar yine umduğunuzu bulamayacaksınız, eski yazılarınızı destekleyen çok oluyordu şimdi ise sizi eleştirenler arttı. Bol keseden vaatlerle ikitidarı bir defa ele geçirebilirsiniz, ancak vaatlerinizi yerine getiremezseniz bir daha seçilemezsiniz. Bunu İstanbul ve Ankara gibi yerlerde gördük, milletimiz de gördü, artık muhalefetin vaatlerine ancak Ak Parti ve Tayyip düşmanları inanıyor. Bu defa da başaramayacaksınız, Darbeci orduları destekleyenler şimdi Halkın ordusuna her türlü düşmanlığı yapıyorlar, milletimiz bunları görüyor. Bu devrin en güzel tarafı kimin ne olduğu gayet güzel ortaya çıkıyor, eskiden fikirlerini olumlu gördüklerimizin nasıl çark ettiklerini görünce insan hayretlere düşüyor.

  9. Altılı Masa mensuplarının; birlik beraberlik içinde olmaları ve düzenli olarak bir araya gelmeleri iyi ama ne yazık ki etkili ve yeyerli değil, ortaya somut bir şey çıkmıyor, ayrıca toplantıların dışında da ortak hareket ettiklerine dair bir görüntü veremiyorlar .
    Tabii bu arada AKP. ‘nin de gece gündüz demeden ve her türlü imkânı kullanarak dört koldan yürüttüğü tamamen göz boyamaya yönelik amansız propagandanın etkisini de unutmamak lazım !
    Ne yapalım ,begensek de beğenmesek de bizdeki siyaset bu kadar !

  10. Yazıdaki resimde kafasının üstünden zombilerin ve mankurtların yürüdüğü şahsı neden müteveffa ülkücü reyisi Alparslan Türkeş’e benzettim, bilemedim. Herhalde iktidarda değiliz ama mefkuremiz iktidarda tezatından dolayı algıda seçicilik olsa gerek. Gerek vatancılar, gerek derin devletçiler bu kadar hırsla batan gemiye sıkı sarılmış olmalarına başka mana vermek mümkün değil. Yıllardır benzer anlamda lakırdıları akape saflarından seslendirilip hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etmiş olanlardan birinin bugün hasbelkader boş bulunup “Cumhuriyet; bizim lugatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” haklı tespiti sonrasında, kendisi muhalefette ama fikri iktidarda olanların refleksif itirazları ile makam ve mevkileri mahir derin devlet elinin devreye girmesi ile payimal olmuştur. Ben ona yanarım. Bunca yıl uğraş, didin bir makama gel sonrası için daha ileri mevkilere kendini namzet gör sonra gaflet anında görünmez ortağı kızdır ve Sisifos’un akıbetine uğra. Halbuki müstetir ortaklar mafyacılıkta marka olmuş değerleri ile özçekim yapmaktan çekinmez, diğeri aksak hali ile Beka’yı kendine ayak yolu yapmış olmasına rağmen halen muteber iken tarihsel bir tespiti dile getirmenin bedeli mahir bir siyasetçi için bu kadar ağır olmamalıydı. Tuhaf zamanlarda yaşayasın bedduası, kimileri için fena halde tutmuş. Teemmel !

  11. bence bunu araştırmalı siyasiler.
    -kaybetmek çok kolay!
    adalet eşitlik hukuk özgürlük hak demokrasi cumhuriyet laiklik liberal ekonomi kelimelerini kötülersin, biriki toplumun önder kutsalına laf çakarsın!😠 biter işin. (yada millet alternatif bulamayınca yer o lafları yiyormuş duymamış gibi yapar).
    -kazanmak kolay mı?
    elektrik doğalgaz akaryakıt şeker un gübre vb bir kaç kalemde (örneğin 6 ay 1 yıl süreyle) fiyatları 🌟sabitledim!
    🌟sabitleyeceğiz!
    işte sihirli kelime!!!
    seçim hayırlı olsun 🤗.

  12. !!!İktidar cephesinin yanlışlarına karşılık muhalefet cephesi doğru adımlar atarak bugünlere geldi.!!!
    Hangisi doğru
    Teskere oylandı ayrı ayrı ayrı oy verdi.
    Adam ABD den icazet almaya gitti
    Bır aday bile belirleyeceği
    Ortaya bir tane bile proje koyamadı.
    Sahi Muhalefetin bir tane olumlu adımını sayarmisiniz .

  13. Bu coğrafyada bazı şeyleri tersten görmeye alışmalı dünya (batılı bizi bizden iyi tanıyor)
    -önceki seçimde karşıdakini ah bir bölebilsek!
    derken, bölmeyi bir öğretmen tahtaya çizsin bizde arkasından diplomayı kapsak😯! kafası götürmedi kimseyi bir milim ileri !🌹🌷
    -yandığımın bu görev aşkı, “ben onlardan daha iyi hizmet ederim size” sevdası😆..
    -yada beni bu seferde affedin (affımı istiyorum ordan olsa gerek😂) bir sonraki seçimlere kendine bir diş güç sponsor bulup öyle gelecem!
    -iktidar olunca zaten siz destekleyeceksiniz bizi otomatikmen😟.
    yani demem o ki,
    muhalefet cesur olup Kılıçdaroğlu gibi esip gürleyip tazminat ödeyemez😂😂😂
    alışkanlıkların biraz uzun sürüyor yapıştığı ülkenin sırtındn ayrılması, düşmesi.
    tramp desteklemezse!…
    kraliçe el uzatmazsa!..
    bunları bitirdi mi dersiniz sayın RTE?
    göreceğiz bakalım bu önümüzdeki seçimde 🤗.

    • “azlimi arz ederim”
      “görevimden istifa ediyorum arz ederim”
      bu iki cümledir doğrusu, en hakikisi.
      bu cümlenin yanına gelecek her bir kelime (yükse yüce makamınıza… çok çok saygılarımla… zatıalilerinize… vs)
      seni daha küçük düşürür!
      ne yaptında azlini (affını! hata mı yaptın!?) istiyon? özürlü bir iş mi ?!..
      ne istediğin gibi olmadı, ne yanlış gitti sana göre de, ben bu şartlardaçalışmak istemiyorum! kararı verdin?
      dikkat etmek gerekir bu satırlar önemsiz gibi görünse de yarın başka türlü yorumlanabilir?!
      değiştir🤗.!..

  14. Şimdilik böyle düşünmek için bir sebep yok gibi ama belli olmaz. Muhalefet şimdilik doğru yolda. Ben dünden devamla şöyle diyordum.

    Ülkede böyle bir hesapsızlık durumu var hep. Hesap soramıyoruz o ayrı. Ancak millet de hiç hesabını bilmiyor. Ben diyorum ki, ya geçmediğim köprüye havaalanına neden dolar olarak ödeme yapıyorum. Vatandaş diyor ki, milletin işi görülsün işte. İyi de işini görüyorsa o ödesin. Kullanmayan neden ödüyor. Böyle bir baştan aşağı hesapsızlık durumu. Üniversiteler bedava olacakmış, onun bunun çocuğu bedavaya okuyacakmış benim cebimden, üstelik üstüne aldığı cep harçlığını da silecekmişiz. Nereden geliyor bu çeşmenin suyu anlaşılır değil. Hep birilerine kıyak böyle. Balık hep baştan kokuyor aslında. Tepedeki hesapsız yutmaya başlayınca aşağıdakiler de hesapsız ye-ye-ye moduna giriyorlar. Yok arkadaş. Öyle yağma hasanın yağlı böreği yok. Herkes hesabını bilsin. Hesap soracağız hesap. Az kaldı

    • Hoooop duur sizde yok şuur,cehape işte budur, sizin millete verecek hesabınız yokmudur.

  15. Kemal Kılıçdaroğlunun jandarma ve emniyet uyuşturucu kaçırıyor söyleminden sonra bu ülkede chp ile birlikte hareket etmek artık anlamsızdır. Bunları görmeyebilirsiniz sayın yazar ama biz görüyoruz üzgünüz sizin için ve Ag için

    • bu iddia sadece kemal reise ait değil
      herkes söylüyor
      bazı durumlar söylemleri destekliyor
      suç işleyenler ile rastgele değil makam odalarında resimler veriliyor
      peker güney amerikadan gönderen ismi konteyner numarası ve alıcı ismi veriyor operasyon yaplıyor doğru sonuç ama işlem yapılmıyor
      genel merkez çalışanı asgari ücretli ama hesapları kabarık lüx araba pudra çekiyor kimse konuşmuyor
      ancak işin içine asker ve polisin katılması ne kadar doğru bilmiyorum.

  16. Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’den sonra şimdi de İngiltere’yi ziyaret ediyor.

    -Orada, ne mi yapacak?
    -Parlamenter Sistem’den bizar olan İngilizlere…
    Heyecanla, coşkuyla, özenle, ısrarla Parlamenter Sistem’in faziletlerini anlatacak!

    • Daha sonra Kasım ayı içinde bu kez Almanya’ya aynı amaçla gidecek olan Kılıçdaroğlu Pentagon tarafından kazanamayacak aday olarak gösterilmesine itiraz ederek Almanya ile kurduğu yakın dostluk ilişkilerini devreye sokarak 8’li Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı olmak için icazet talep edecek.

      Milli ve yerli olmayan Zillet İttifakı parti liderleri boşuna uğraşmayın Türk milleti şimdiden ABD ve Batı ülkelerinin mandası olmayı kabul etmiş size asla oy vermez. Yeter ki sizin gerçek yüzünüzü deşifre edip milletimize gösterelim. İnşallah.

      • Yalnız sizden ricam İngiltere’deki tatil günlerini bir araştırıp Kilicbeye iletin de öxforda giderken kapıda kalmasın.

  17. Yapılanları hep engellemeye çalışanlara, geçmiş olsun… Eski Türkiye’de olmadığımız gerçeğine de alışsınlar artık…

  18. Sayın yazar fazla felsefe yapıyor, galiba anlatamıyoruz:
    YAHU SİZ NE MUHALEFETİNDEN BAHSEDİYORSUNUZ, 20 YILDIR AYNI PARTİ HEM İKTİDAR HEM DE MUHALEFETTİR, GÖRMÜYOR MUSUNUZ? AYNI ANDA HEM İKTİDAR HEM DE MUHALEFETSENİZ DEĞİŞEN BİR ŞEY DE OLMAZ, HEP AYNI PARTİYLE YOLA DEVAM!!!!

Yoruma kapalı.